- Aft (Ağız Ülseri) Nedir
- Akantozis Nigrikans (Acanthosis Nigricans) Nedir
- Alerji Nedir
- Apse (Çıban) Nedir
- Aşırı Terleme Nedir ve Tedavisi Nasıldır
- Çıban (Furonkül) Nedir
- Böcek Isırıkları ve Sokmaları
- Besin Alerjisi Nedir
- Cilt Bakımı ve Peeling
- Cilt Kanseri
- Cilt Kuruluğu
- Deri (Cilt) Kanseri Nedir ve Korunma Yöntemleri
- Deri Alerji Testi Nedir
- Egzema Nedir
- Güneş Yanıkları
Hastalık Rehberi > Dermatoloji
Seboreik Dermatit nedir
Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit kolaylıkla tedavi edilen yaygın bir hastalıktır. Bu hastalıkta saçlı deri, kaş, göz kapakları, kulak ve göğüs ortasında kırmızı pullu kaşıntılı bir döküntü gelişir. Ayrıca göbek deliği, kalçalar, koltuk altları, göğüs altları ve kasıklar gibi deri kıvrımları da tutulabilir.
Sedef Hastalığı
SEDEF HASTALIĞI Üzerinde gümüş renkli kabuklanmalar oluşan kızarık bir deriniz varsa bu sedef hastalığıdır. Sedef hastalığını geçirecek bir tedavi olmamasına ragmen, hastalığı kontrol altında tutmaya yardım edecek tedaviler vardır. Nasıl oluşur? Cildiniz birkaç hücre katmanından meydana gelmiştir.
Sivilce (Akne) Nedir
Sivilce (Akne) Nedir? Sivilce, ciltteki yağ bezlerinin çalışmasındaki bir bozulma sonucu meydana gelir. İnsanların %80'i hayatlarının bazı dönemlerinde sivilce (akne) problemi ile karşılaşırlar. Genellikle yüzde görülmesine rağmen vücudun farklı bir çok yerinde de görülebilmektedir.
Tırnak mantarı (Onikomikozis, tinea pedis)
Tırnak mantarı enfeksiyonu Tırnaklarınızda beyazlaşma ve çökme varsa bir mantar enfeksiyonu olabilir. Tırnak enfeksiyonları güzel görünmezler fakat ciddi bir şey değildir. Tırnak mantarı enfeksiyonu nedir? Tırnak mantarı enfeksiyonunu kapmak kolaydır ve birçok insan bu enfeksiyonu kapar.
Uçuk Nedir
Uçuk nedir? Uçuklar sıkıntı vericidir ve ağrılı olabilirler. Yakalaşık bir hafta sonra iyileşirler. Ancak genelde belli bir zaman sonra tekrar çıkar.